Skip to main content

Slide

Slide TANITIM HEDEFİMİZ MİSYON/VİZYON DANIŞMANLIK HİZMETLERİ TEKNİK ÇÖZÜM BİLEŞENLERİ PROJE VE RİSK YÖNETİM HİZMETLERİ REFERANSLAR TEŞEKKÜR İLETİŞİM

TANITIM

Bilişim Atölyesi 01 Nisan 2010 tarihinde, “şaka olsun” diye değil, Bilişim Teknolojileri konusunda kaliteli hizmet sunmak maksadı ile kurulmuştur. Geçmiş tecrübelerimizin gücü ile proje üretip, ülkemize faydalı olacak günümüz teknolojilerinin ötesinde bir altyapının temellerini atacağız. 1993 yılından bu yana süregelen teknolojik gelişmeleri yakından ve sektörel bazda takip edebilmiş, vermiş olduğu hizmetler ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında bir devir taşı olmayı başarmış, milyon dolarlık projelere imza atmış kadrosu ile, Bilişim Atölyesi çatısı altında iş kalitemizin sürekliliğini sağlamayı amaçlamaktayız.

Bizler, sahip olduğumuz değerler ile bu Atölye’nin çalışanlarıyız. Bizler, sizlere daha farklı bir hizmet sunabilmek için varlığımızı sürdürüyoruz.

Saygılarımızla,

“Bilişim Atölyesi” artık Marka Patentimize geçti!
TPE ISO 9001 ve 27001 Kalite Sertifikalarımızı aldık!
Kalite Politikamız ve Bilgi Güvenliği Politikamız

HEDEFİMİZ

Kendimize koyduğumuz hedef; Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, Kamu İhale Kanunu’na tâbi olan her türlü projede, Proje Danışmanlığı hizmeti ile süreçlerin bütünlemesinin sağlanması, süreç yönetimini yapmayı teminen Proje Yönetim metodolojilerinin aktarılması, Danışmanların Kurum ve Kuruluşların yanında, üreten ve kontrol eden tarafta, sürekli kendisini teknolojik değerler ile besleyerek, beraber çalıştığı hizmet arkadaşlarının hatasız ve eksiksiz proje üretmelerine katkıda bulunmaktır.

MİSYON/VİZYON

Yapmakta olduğumuz işlerin ve sorumluluklarımızın bilincinde olan bizler, Bilişim Atölyesi çatısı altında çalıştığımız sürece kendimize koyduğumuz ‘Metodolojik, bilgili, dürüst ve ilkeli’ kariyerimizin devamlılığını işerimize sürekli ve seri bir şekilde yansıtmamız gerekliliğinin bilincinde olan kişileriz. Bu nedenle kendimize koyduğumuz hedeflerimizde aynı beceri ve terbiye ile çalışacağımızı, gerçekleştirilecek işlerde etik ve hakkaniyetli bir çalışma prensibi ile var olacağımızı biliyoruz.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Danışmanlık, bir konuda verilen, bilgi hizmetidir. Danışman da bu hizmeti layıkı ile yerine getiren talep edilen bilgiye sahip kişiye verilmiş tabirdir. Danışmanlar, kimi halk tabiri ile ‘Sermayesiz yatırımcılar’, ‘Boş laf üretenler’, ‘Çok konuşanlar’ veya ‘Komisyoncular’ değildir. Ne yazık ki ülkemizdeki algılanışı bu yöndeki deyimler neticesinde ve karşılığında değerlendirilmektedir. Bu konuda – ki faaliyet ve uzmanlık konumumuz dolayısı ile de – özellikle Bilişim konusunda ahkam kesmek ve işin doğrusunu yansıtmak isteriz.

Danışmanlık diğer iş kollarına bakılınca gerçekten de ‘Sermayesiz yatırım’ aracı ve iş kolu olarak görünebilir. Ancak bir Danışmanlık firmasında görev yapan Danışman’ların sermayesi, geçmiş tecrübeleri (knowhow) ve para ile satın alınamayacak bilgileridir. Bu nedenle bir ressamın resmini, bir doktorun teşhisini nasıl saygı ve takdir ile karşılıyorsak, bir Danışman’ın tecrübeleri neticesinde ortaya koyduğu metodoloji ve fikre de saygı ile yaklaşılması gerekmektedir.

Bilgi kolay kazanılmayan bir hazinedir. Kimi, bir konuda tecrübe ve beceri kazanmak için kurslara katılıp, kitaplar okuyarak kendisini geliştirirken, kimi de bu edinimlerine saha tecrübelerini de katarak katma değer sağlar. Kazanımlar ve tecrübeler kişilere göre değişiklik gösterir, ancak edinimler sadece kişilerde kalmadığı sürece başkaları da kazanacaktır. Bizim yapmaya çalıştığımız ise, bu konuda farklılık yaratacak örneklemeler ile müşterilerimize her konuda fayda sağlamaktır.

TEKNİK ÇÖZÜM BİLEŞENLERİ

Bilişim Atölyesi, her ne kadar danışmanlık verdiği her konuda marka bağımsızlığını ve ürün tarafsızlığını korumaya devam ediyor olsa da, kendi alanlarında markalaşmış ve teknolojiye yön veren, tercih edilen olmayı başarmış kimi marka ve ürünler için özel bir çerçevede teknik destek hizmetlerini verebilmektedir. Her türlü donanım veya yazılım ihtiyaçlarınız için bizimle irtibata geçiniz.

PROJE VE RİSK YÖNETİM HİZMETLERİ

Proje Yönetimi neticesinde kazanımların, müşteri memnuniyeti ve servis kalitesi adına hedef koyduğumuz misyonumuz doğrultusunda, olumlu geri dönüşlerin mutlak olduğuna inanıyoruz.

Tecrübeli Proje Yönetim ekibi, onlarca projede farklı disiplin ve kabiliyetlerdeki teknolojileri, kaynakları, hizmetleri biraraya getirip, başarılı bir şekilde işakışını sağlamakta, metodolojik olarak işinin gereği süreç takibini ve risk analizlerini gerçekleştirip, işinde profesyonelliği ve kaliteyi teşvik edecek bir yapıda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu metedoloji ile farklı organizasyonlar bünyesinde gerçekleştirilmiş PY tecrübelerimize örnekler aşağıda belirtilmiştir:

  • Havelsan A.Ş./Infodif A.Ş.
  • Netsite A.Ş.
  • PGLobal Ltd.
  • Innova A.Ş.
  • SERVUS Bilgisayar A.Ş. – Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Proje Yönetim Hizmeti
  • Sanset-İkoor Ltd.Şti. – Analiz/Tasarım ve İyileştirme Proje Yönetim Hizmeti
  • TELKOTEK A.Ş. – Türk Telekom/Huawei TTAES DSL Proje Yönetim Hizmeti
  • Maliye Bakanlığı VEDOP-2 Projesi
  • Maliye Bakanlığı BÜMKO Projesi
  • Türk Telekom TTDSL-5/IPDSLAM Projesi
  • Vakıflar Bankası; Sistem Entegrasyon, Teyp Kütüphanesi ve IPM Gateway Projeleri
  • Jandarma Beytepe Asker Hastanesi PACS Projesi
  • Sosyal Sigortalar Kurumu (Eski SSK) Sunucu, Yönlendirici ve ADSL altyapı Projesi
  • Ziraat Bankası Cüzdan Yazıcı Projesi
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Disk Konsolidasyon Projesi
  • EGM Dijital Arşiv Projesi
  • Ankara Numune Hastanesi Disk Konsolidasyon Projesi
  • Akdeniz Üniversitesi Hastanesi PACS Projesi
  • Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü TÜMAS Projesi
  • Tarım Bakanlığı Worldbank-ARIP (ÇKS) Projesi

REFERANSLAR

Bahsekonu Danışmanlık Hizmetlerinin bazıları, projelerin gerçekleştiği dönemlerde TAI (TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.) bünyesinde gerçekleştirilmiş hizmet kalemleridir.

VEDOP/VEDOP-2 ihale Danışmanlığı Hizmetleri

VEDOP (Vergi Daireleri Tam Otomasyon Projesi 1. Aşama) danışmanlık hizmeti; pilot Vergi Daireleri Otomasyonu Uygulama Yazılımının, 155 Vergi Dairesine yaygınlaştırılması işine yönelik Teknik ve İdari Şartname?lerin hazırlanması, gerçekleştirilmiş ihale sonucunda tekliflerin değerlendirilmesi ve ihaleyi kazanmış firmanın Kurum adına kontrolörlük hizmetlerinden oluşur.

VEDOP-2 (Vergi Daireleri Tam Otomasyon Projesi 2. Aşama) danışmanlık hizmeti; 155 Vergi Dairesinde uygulanan Vergi Daireleri Otomasyonu Uygulama Yazılımının tüm fonksiyonları ile, otomasyona geçmemiş ve/veya yeni kurulacak 144 Vergi Dairesine yaygınlaştırılması, Vergi İstihbarat Merkezi bilişim çözümünün oluşturulması, E-Beyanname Sisteminin kurulması, Veri Ambarı ve Çağrı Merkezi sistemlerinin oluşturulması, yeni birimlerin otomasyona geçirilerek Gelirler ağına (GELNET) dahil edilmesi, bu birimlerin ilavesi sonucunda GELNET altyapısı ile Gelirler Bilgi İşlem Merkezi (GELBİM) ve Bölge Bilgi İşlem Merkezleri (BÖLGEBİM)’nin kapasitelerini arttıracak çözümlerin sunulması, Vergi Kimlik Numarası uygulamasına ilişkin Felaket Kurtarma Merkezi (FKM) oluşturulması ile tüm bu sistemlerin yeni Merkez Yönetim Binasına (Gümüşdere) bir plan dahilinde taşınması ve kurulacak tüm bu sistemlere yönelik Eğitim Hizmetlerinin verilmesine yönelik Teknik ve İdari Şartname’lerin hazırlanması, gerçekleştirilmiş ihale sonucunda tekliflerin değerlendirilmesi ve ihaleyi kazanmış firmanın Kurum adına kontrolörlük hizmetlerinden oluşur.

E-Sigorta/E-Bildirge ihale Danışmanlığı Hizmetleri

E- Sigorta projesi sigorta müdürlükleri üzerinde tutulan her türlü bilginin son durumuna merkezden anında Türkiye genelinden ulaşılabilmesini sağlayan, bu özelliği itibariyle sadece SSK (SGK) için değil, Maliye Bakanlığı, DİE, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü başta olmak üzere işverenlere iş veren kamu ihale makamları vb. için gerekli yönetim bilgilerini içeren geniş kapsamlı otomasyon projesidir. Proje kapsamda 85 sigorta il ve sigorta müdürlüğünün donanım alt yapıları yenilenmiş ve bu donanımlar üzerinde gelişen mevzuata uyumlu yeni programlar merkezden işletilmeye başlanmıştır. Bu proje kapsamında teknik ihtiyaçların belirlenmesi, belirlenen ihtiyaçlara yönelik olarak Teknik ve İdari Şartname’lerin hazırlanmasına yönelik danışmanlık hizmeti gerçekleştirilmiştir.

Sosyal güvenlik kurumları ile ilgili bürokratik işlemlerin internet ortamından yürütülmesine imkan veren E-Bildirge uygulaması işverenlerin, çalıştırdıkları işçilerine ait sigorta bildirimlerini internet üzerinden vermeleri ve bildirimlere ait tahakkuk bedellerini de internet bankacılığı aracılığı ile ödeyebilmeleri için oluşturulan elektronik bir portal uygulamasıdır. Bu kapsamda sistemin kesintisiz ve hatasız çalıştırılmasını teminen gerekebilecek teknik çözüm bileşenlerinin tedarik edilmesi ve uygulamaya alınması işlerine yönelik danışmanlık ve teknik destek hizmetleri verilmiştir.

TAKBİS (Fizibilite) ihale Danışmanlığı Hizmetleri

Bu proje kapsamda yapmış olduğumuz çalışmalar, TAI bünyesinde Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü nezdinde TAKBİS olarak isimlendirilecek olan Tapu ve Kadastral Bilgi Sistemi Projesinin fizibilite çalışmalarını yapmak, bu vesile ile günümüzün başarılı sayılabilecek önemli projelerinden bir tanesinin ilk bilişim tohumlarını atmış olmaktır. Bu tecrübemiz ile işi sahiplenmek değil amacımız, çorbada tuzumuzun olduğunu bilmemiz, vizyonumuzun neler yapabileceğini göstermemizdir.

NATO ANT Bilgi Sistemi ihale Danışmanlığı Hizmetleri

MSB ANT Başkanlığı ve bağlı üniteleri için gereksinim duyulan bütün bilgilere ve faaliyetlere taşradaki ünitelerinden erişim ile merkezlerden izleme ve kontrol olanağı sağlayacak biçimde, ANT BS’nin (Bilgi Sisteminin), en son teknolojik olanaklardan yararlanarak tesis etmek maksadıyla; anahtar teslimi esasına dayalı olarak, tüm bilgi sisteminin (donanım, iletişim ve yazılım) kurdurulması, test edilmesi, pilot uygulama ve tüm teşkilat bünyesinde yaygınlaştırılması işine yönelik Danışmanlık hizmetidir.

TTDSL-5 / IPDSLAM Proje Yönetim Hizmeti

TTDSL-5 ihalesi, 2 milyon xDSL port kapasitesinde DSLAM cihazları, SSG, Yönetim ve Sunucu Sistemleri ve bunların montajının yapılması, bakım desteğinin verilmesi, eğitiminin verilmesi, işletme desteğinin sağlanması, servise verilmesi, yönetilmesi konularının tamamına kamil, en son teknoloji kullanılan, Anahtar Teslim bir projedir.

Alımı yapılacak ürünler fazlar halinde sipariş edilmiş, toplamda – ilk test fazları hariç – 8 Faz olarak gerçekleştirilmiştir. Proje süresince her bir fazda sabit 20’ye yakın personel, kimi fazlarda üretim ve atölye çalışmalarını gerçekleştirmeyi teminen 60+ personel tahsisi gerçekleşmiştir. Bu kapsamda çalışanların sosyal imkanlarının sağlanması, ulaşım ve yemek, konaklama – Ankara dışından gelen personel için – gibi imkanlarının eksiksiz sağlanması, lojistik ve ürün sevkiyatının hatasız ve eksiksiz gerçekleştirilmesi, sabit personel dışında, firma taşeronu sıfatı ile görev yapan bir çok firmaya bağlı 100’ün üzerindeki personelin saha kurulum çalışmalarının takip ve idamesi gibi, tamamı büyük ölçekli bir çok projeye mesnet ve örnek çıkartılacak bir çalışmadır.

Proje Yönetim Destek Hizmeti

TELKOTEK ile HUAWEI arasında imzalanmış olan, Türk Telekom’a ait TTAES (TTDSL-5 devam), NEC ATM Swap ve MSAN Projeleri kapsamında, Teknik Şartname’de belirtilen niteliklerle, Altyüklenici sıfatı ile TELKOTEK’e hizmet vermekle yükümlü Taşeron firmaların PROJE kapsamında hizmetlerini tam ve eksiksiz yapmalarını teminen 6 ay süre ile Danışmanlık ve Proje Yönetim Destek Hizmetlerinin alınması işidir.

Bu kapsamda Telkotek adına Proje Yönetim Direktörlüğü görevi sürdürülmüş; firma nezdinde atılması gereken adımlar, ihtiyaç duyulan organizasyonel yapının oluşturulması, proje yönetim metodolojilerinin aktarımı, nakit akış ve risk yönetimi gibi konularda Danışmanlık hizmeti verilmiştir.

Sistem Analizi Hizmeti

SANSET-IKOOR firması bünyesinde gerçekleştirdiğimiz ‘Sistem Analizi Hizmeti’ firma bünyesindeki Bilgisayar ve otomasyon sistemlerinin anlık görüntüsünün çekilmesi ve iyileştirme önerilerinin metodolojik bir yapıda rapor olarak sunulması işidir.

Proje Yönetim Destek Hizmeti

SERVUS Bilgisayar A.Ş.’nin T.C. Maliye BAkanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’ne vermekte olduğu hizmetler ve projeler ile, Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün yürütmekte olduğu diğer bilişim projelerinin konsolide bir yapıda uygulamaya alınmasını teminen gerçekleştirilmiş olan, toplamda 8 (sekiz) aylık Proje Yönetim Destek Hizmetidir.

YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZ SİSTEMLERİ MERKEZİ YAZILIM PROJESİ (ÖKC)

CARDTEK GRUP firmasına (SmartSoft), T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde kazandıkları ÖKC projesi kapsamında tüm yazılım projesinin Proje Yönetim Hizmetini kapsar.

Veri Merkezleri Bölgesi Uygunluk Araştırma ve Fizibilite Projesi

Konya ili sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi öngörülmüş olan ‘Veri Merkezleri Bölgesi’ (VMB) kapsamında, T.C. Kalkınma Bakanlığı KOP İdaresi Başkanlığı bünyesinde, PGLOBAL Ltd.Şti. ile beraber olarak verilmiş olan teknik ve idari danışmanlık hizmetlerini kapsar. Bu proje ile beraber Konya ilinde yaklaşık 7 milyon metrekarelik bir alanda hem 50 bin metrekare beyaz alana sahip bir Veri Merkezi kompleksi inşa edilmesi ve ticari olarak servislerinin satışı, hem de 4 milyon metrekarelik bir alanda Güneş Enerjisi (yaklaşık 80 MW) üretimi ile VMB’ni olduğu kadar Grid şebekeyi de destekleyecek bir altyapının olurluğu ve fizibilitesi gerçekleştirilmiştir.

TANAP (TRANS ANATOLIAN NATURAL GAS PIPELINE PROJECT) Proje Yönetim Hizmeti

Azerbaycan’dan başlayıp, Çanakkale üzerinden Avrupa’ya ulaşacak olan TANAP Doğalgaz boru hattı projesi kapsamında tüm sistemin altyapı ihalesi ABB (UK) Enerji firmasına ihale edilmiştir. Bizlerin sorumluluğu NETSITE A.Ş. ile beraber, ağ ve sistemlerin altyapısının test edilerek İllerde ¨anahtar teslim¨ olarak kurulumları ile sistemin çalışır halde ABB/TANAP’a teslimine kadar geçen süredeki Proje Yönetim Hizmetlerini kapsar.

KGYS (Kamera Güvenlik Yönetim Sistemi) Danışmanlık Hizmeti - EGM/SSM/HAVELSAN/INFODIF

HAVELSAN A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ”Kamu güvenliği yönetim sistemi ve plaka tanıma sistemi (KGYS) projesi için merkezi entegre görüntüleme kayıt ve yönetim sistemi VMS, arıza tespit & loglama ve yapılandırma projesi” kapsamında INFODİF firmasının üretimini yaptığı ürün ve hizmetlerin HAVELSAN projelerine yapılacak satış organizasyonu, müşteri ilişkileri yönetimi ve/veya proje danışmanlık hizmetlerinin BİLİŞİM ATÖLYESİ firması tarafından yürütülmesini içerir hizmetlerdir.

ANMS (Havalimanları Gürültü Ölçüm ve İzleme Sistemi)

Ankara Esenboğa, Antalya ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarında kullanılan “Havaalanı Gürültü Ölçüm, Kontrol ve İzleme Sistemi”nin yazılım ve donanım (IoT) bileşenlerinin yenilenmesi, havalimanı IoT cihazlarından gerçek gürültü verilerini toplayan ve tüm gerçek gürültü seslerini Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ndeki bir Portal üzerinden grafiksel sunan, uçtan uca anahtar teslimi bir Donanım/Yazılım projesidir.

TEŞEKKÜR

Bilişim Atölyesi’nin Logo tasarımı konusunda desteğini esirgemeyen Tasarımhane ve Sn.Hakan Erkmen’e, Web sayfamızın tasarımını hazırlayan Mira Web Çözümleri‘ne, firmamız kuruluşunda tüm içtenlikleri ile desteklerini sağlayan ailelerimize, avukatımız Sn. Neslihan Kazancı’ya, Mali Müşavirimiz Sn. Şahin Savcı’ya ve referans olarak gösterebildiğimiz tüm projelerde beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Zevkle ve severek yaptığımız işlere yönelik bizlere fırsat verdiğiniz için teşekkürler.

Bilişim Atölyesi Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri, Bilgisayar San.Tic.Ltd.Şti.
Delice Sokak No:1 Beysukent, 06800 Ankara – Türkiye

Eposta: [email protected]

[contact-form-7 id=”5635″]

© Bilişim Atölyesi Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Bilg. San. Tic. Ltd. Şti.

Yasal Uyarı

Cumhuriyetimizin 100. yılı Kutlu Olsun!

 

 

 

 

 

Bilişim Atölyesi ailesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını tüm kalbimizle kutluyor, ulu önder Atatürk’ün bizlere çizdiği hedeflere ulaşmak için bugünden sonra da azimle çalışacağımıza söz veriyoruz…

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!